Блоги ICANN

Читайте блоги ICANN, чтобы получать новости о деятельности в области формирования политики, региональных мероприятиях и других событиях.

2020'ye Veda

22 декабря 2020
Автор и Göran Marby

В дополнение к языкам, использующимся в ООН, этот материал также доступен на

null

2020'nin sıra dışı bir yıl olduğunu söylesek az bile söylemiş oluruz. Küresel bir topluluk olarak gündelik hayatlarımızı etkileyen ve etkilemeye devam edecek eşi benzeri görülmemiş zorluklarla başa çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Bu yılı geride bırakırken dikkatimizi çeken ve bizi mutlu eden şey ICANN topluluğunun önümüze çıkan her bir engeli bir araya gelerek aşmış olması.

ICANN Halka Açık Toplantıları nasıl düzenleyeceğimizi yeniden düşünmek, Alan Adı Sistemi tehditleri ile mücadele etmek ya da büyük fiziksel mesafelere rağmen çalışmalarımızı önceliklendirmek olsun ICANN topluluğu çok paydaşlı modelin başarısını sergilemeye devam etti.

Bu yıl internetin hayatlarımız için ne kadar önemli olduğunu tekrar ortaya koydu. İnternet sayesinde bağlı kaldık ve derin belirsizlik dönemlerinde onun sayesinde ilerlemeye devam ediyoruz. İnternetin benzersiz tanımlayıcı sisteminin koordinatörü olan ICANN, giderek daha fazla sayıda kullanıcının çevrimiçi olmasını ve internetin sunduklarından faydalanabilmesini sağlamada önemli bir rol üstlenmiş durumda. Bu rol hiç olmadığı kadar önem arz ediyor ve ICANN'in Misyonuna hizmet etmek için yaptığınız çalışmalar sayesinde rolümüzü yerine getirebiliyoruz.

2021'e iyimserlikle bakıyoruz. Önümüzdeki yıl başaracak çok şeyimiz var. Topluluğun üzerinde çalıştığı Genel Adları Destekleme Kuruluşu (GNSO) Hızlandırılmış Politika Geliştirme Süreci (EPDP), Müzayede Gelirleri ve üçüncü Sorumluluk ve Şeffaflık İnceleme Ekibi (ATRT3) gibi birçok proje ve konu hayata geçirilecek. Alan adlarını kötüye kullanımı azaltma çabalarımızı sürdürmek ve önemli politika çalışmalarımızı geliştirmek için toplulukla çalışmaya devam edeceğiz. Kurul sonuç raporunu ve Yeni gTLD Sonrası Politika Geliştirme Süreci Prosedürlerini incelemeyi sabırsızlıkla bekliyor.

Geçtiğimiz yıla dönüp baktığımızda yaptığımız çalışmalar ve ulaştığımız hedeflerle gurur duyabiliriz. ICANN'in başarı için gerekli olan araçlarla donatılmış olmasının yanı sıra iş birliği ruhuyla güçlenmiş olarak 2021 yılına girdiğinden eminiz.

ICANN Kurulu ve kuruluş adına ICANN'in Destekleme Kuruluşları ve Danışma Komiteleri liderlerine ve ICANN topluluğu üyelerine ICANN'in tek, birlikte çalışılabilir bir internet vizyonunu gerçekleştirmek için verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz.

Güven ve sağlık dolu yeni bir geçirmenizi dileriz.

Sizi buradan ICANN Kurulu'nun tatil mesajını izlemeye davet ediyoruz.

Authors

Maarten Botterman

Maarten Botterman

ICANN Board Member
Göran Marby

Göran Marby

Бывший President & CEO