مدونات ICANN

اقرأ مدونات ICANN لتبقى على اطلاع على آخر أنشطة وضع السياسات والمحافل الإقليمية وغيرها.

Нова інформація. Ініціатива ICANN з підтримки інфраструктури інтернету в надзвичайних ситуаціях

28 مارس 2022
بقلم Göran Marby

Ми раді повідомити вам нову інформацію щодо статусу фінансової підтримки, яку Інтернет-корпорація з присвоєння імен та номерів (ICANN) виділить для забезпечення безперервного доступу до інтернету в кризових ситуаціях. У своїй резолюції від 6 березня 2022 року Правління ICANN доручило корпорації ICANN розробити пропозицію щодо розподілу фінансової підтримки безпеки, стабільності та стійкості систем унікальних ідентифікаторів інтернету, зокрема в ситуаціях, коли доступ до інфраструктури інтернету порушено внаслідок раптових несподіваних подій, на які постраждалі користувачі не в змозі вплинути.

Перше надходження коштів буде зосереджено на Україні. Корпорація працює над планом виділення одного мільйона доларів США на підтримку доступу до інтернету в цей важкий час, коли як ніколи важливо мати доступ до зв’язку та інформації.

Щоб оптимально використати ці кошти, ми розглянули декілька варіантів швидких позитивних дій. Ми прийняли рішення встановити партнерські стосунки з організацією, яка вже присутня на місці в Україні та надає підтримку, що відповідає нашій місії. Ми вважаємо, що партнерство з існуючою організацією стане кращим варіантом, ніж створення власного спеціалізованого рішення, особливо враховуючи те, що в нас немає досвіду реагування на катастрофи та кризові ситуації.

Для цього ICANN обговорила це питання з декількома організаціями та провела комплексну перевірку для оцінки та створення списку потенційних партнерів. Окрім забезпечення відповідності місії та принципам корпорації, ICANN повинна оцінити також те, чи відповідатиме таке партнерство з тією чи іншою організацією національному законодавству, місцевим нормам та правилам, а також фідуціарним зобов’язанням ICANN.

Ми хочемо підтримати населення України в той час, коли воно зіткнулося з насильством та непевністю. Ми старанно працюємо над тим, щоб своєчасно реалізувати цю ініціативу, і робимо все можливе, аби пришвидшити цей процес, водночас діючи обережно та відповідально.

Ми надамо нову інформацію одразу ж, щойно буде вибрано таку організацію та підтверджено конкретне цільове використання виділених коштів.

Authors

Göran Marby

Göran Marby

السابق President & CEO