Блоги ICANN

Читайте блоги ICANN, чтобы получать новости о деятельности в области формирования политики, региональных мероприятиях и других событиях.

Ali AlMeshal ile Gerçekleştirilen Bir Sohbet

28 октября 2017
Автор Ali AlMeshal

В дополнение к языкам, использующимся в ООН, этот материал также доступен на

Ali Almeshal

Ali Almeshal'in BT, finans ve ticaret geçmişi mevcuttur. At-Large Danışma Komitesi (ALAC) aracılığıyla ICANN'e dahil olmuştur. ICANN60, onun Halka Açık 12. ICANN Toplantısıdır. Prag'taki ICANN44, Toronto'daki ICANN45 ve Buenos Aires'teki ICANN48 toplantılarına üye olarak katılarak ICANN yolculuğuna başlamıştır.

APRALO ile ilk nasıl ilgilenmeye başladınız?

2012'de, Bahreyn'i ziyarete gelen ICANN Orta Doğu Paydaş İlişkileri Başkan Yard. Baher Esmat ile görüştüm. Benim gibi Bahreyn İnternet Topluluğu'na (ISOC) üye olan bir arkadaşım bizi tanıştırdı. Baher, ICANN hakkında bana bilgi verdi (ICANN 101 etkinliğini düşünün!). At-Large Yapısının (ALS) bir üyesi olabilmem için ISOC bölümümüze başvurmam konusunda beni teşvik etti. Başvurumuzu yapıp onayımızı aldıktan sonra Prag'taki Halka Açık ilk ICANN Toplantıma katılmış oldum.

APRALO'nun Orta Doğu'daki rolü nedir?

APRALO, yürütme komitesi dahil olmak üzere ICANN'in Orta Doğu Strateji Çalışma Grubu'nda temsil edilmektedir. Geçmişte, Arap İnternet Yönetişimi Forumu'nun (IGF) bir parçasıydık. Yerel ve bölgesel faaliyetler, APRALO'nun tanıtım çalışmalarını genişletmesi ve farkındalık oturumları gerçekleştirmesi için en iyi alanlardır. Kapasite geliştirme webinarları da toplulukla etkileşimde bulunmak bakımından etkili kanallardır.

Orta Doğu topluluğunun katılım düzeyinden memnun musunuz?

Alan Adı Sistemi endüstrisinde Orta Doğu topluluğunun her zaman daha fazla katılım sağlaması ve etkileşimde bulunması gerekir. Ancak, artan odaklanmaya bağlı olarak APRALO liderlik ekibi ve ICANN Orta Doğu Küresel Paydaş İlişkileri ekibinden katılımın gittikçe daha iyi hale geldiğini söyleyebilirim.

Bölgenizden daha fazla kişiyi çekmek için tanıtım planınız nedir?

Bölgesel ve yerel atölyeler ve çevrimiçi webinarlar vasıtasıyla sivil toplumlara, akademik çevrelere, teknik topluluklara ve ticari topluluklara ulaşma. Bölgedeki ICANN ile ilgili haberleri yaymaya yardımcı olabilecek uzmanlarla da ilişkiler kurmaktayız.

Karşılaştığınız temel zorluklar nelerdir ve bunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Genel olarak, topluluğu ICANN'den haberdar etmek – ICANN nedir, ne iş yapar ve ICANN'e katılmanın yararı nedir gibi.

APRALO'ya nasıl üye olunur? Aradığınız belirli beceriler ve deneyimler var mı?

Üyelik, At-Large faaliyetleri ile ilgilenen herkese açıktır. Üyelik kriterlerini karşıladığı sürece kuruluşları da bireyleri de üye olarak kabul ediyoruz. Her türlü beceri ve deneyim değerlidir. Bildiğiniz gibi, son kullanıcının çıkarlarını gözetmekteyiz ve bu çıkarlar İnternetin tüm yönlerini kapsıyor. İlgilenen kuruluşlar veya bireyler, üyelik başvurusuna At-Large İnternet sitesinden ulaşabilir.

Sizin eylem çağrınız nedir?

Tanıtımlarımızı maksimum düzeye getirmemiz gerek bu yüzden bölgede daha fazla katılımın sağlanmasına ihtiyacımız var. ICANN sponsorluğunda yapılacak daha fazla etkinlikle birlikte ICANN Yürütme Ekibi'nin bölgeyi daha çok ziyaret ettiğini görmek isterim.

Authors

Ali AlMeshal

Vice Chair Asian Australasian and Pacific Islands Regional At-Large Organization (APRALO)