Blogs de l’ICANN

Lisez les blogs de l’ICANN pour vous tenir au courant des dernières activités d’élaboration de politiques, des événements régionaux et bien plus encore.

Uluslararası Ofis Stratejimiz

26 juin 2017
Par Göran Marby

En plus des six langues des Nations Unies, ce contenu est aussi disponible en

ICANN'e ilk katıldığımda, çoğunuz bana dünyanın dört bir yanındaki ofislerimizi nasıl yönettiğimizi sordunuz. Birlikte daha verimli ve istikrarlı bir şekilde çalışmak ve siz, küresel topluluğa hizmet edebilmek için bu durumu uluslararası ofis stratejimiz çerçevesinde şekillendirdik.

OFİSLER

Üç küresel merkezden beş bölgesel ofise geçiş yaptık: Los Angeles (Genel Merkez), Brüksel, İstanbul, Montevideo ve Singapur. Washington, Cenevre, Pekin ve Nairobi'de katılım merkezlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca; Asuncion, Kahire ve Seul'de, dünyanın dört bir yanında daha fazla paydaşa ulaşmamızda bize yardımcı olan stratejik ortaklıklarımız da vardır.

Topluluğun; ICANN'in küresel topluluğa hizmet eden, Kaliforniya merkezli bir kuruluş olacağına IANA yönetim devri süresince karar verdiği gibi, Los Angeles ofislerimizin genel merkezidir.

Bu yapının amacı sizlere, yani topluluğa sunulabilecek en iyi hizmeti vermektir. İhtiyaçlarınız lokasyondan lokasyona büyük ölçüde değişiklik gösterdiği için ofislerimizdeki hizmetler ve destekler de aynı ölçüde değişmektedir. Örneğin, AODA bölgesi o kadar büyük ve çeşitli ki, topluluğun da ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Bu durumun farkına bölgede geniş kapsamlı ihtiyaçları desteklerken Brüksel'deki ofisimizden faydalandığımız zaman vardık.

Liderlik

Ayrıca, Toplantı Operasyonları Başkan Yardımcısı Nick Tomasso'nun 1 Eylül 2017'den itibaren İstanbul ofisinin yeni Genel Müdürü olacağını bildirmekten memnuniyet duyarım. Bu sorumluluğu üstlenip İstanbul'a taşınacağı ve oradaki ofisimizde de Toplantı Operasyonları Başkan Yardımcısı olmaya devam edeceği için minnettarım. David Olive, 2013'teki kuruluşundan bu yana İstanbul ofisinin kurulması ve yönetilmesinde muazzam bir iş çıkardı. David, Ağustos ayının sonunda Politika Geliştirme ve Destek biriminin Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmek üzere Washington D.C.'ye geri dönecek. İstanbul ofisinin sıfırdan kurulmasında vermiş olduğu hizmetler ve kendini bu işe adadığı için David'e teşekkür ediyorum.

Ayrıca, Politika Geliştirme ve Hükümet Danışma Komitesi (GAC) İlişkileri Başkan Yardımcısı Olof Nordling, 12 yılın ardından ICANN'den 31 Temmuz 2017'de emekli olacak. Brüksel ofisinin yönetilmesinde müthiş bir iş başardı. GAC ve Brüksel'deki ekibimizin onu çok özleyeceğini biliyorum ve burada, Johannesburg'da ona veda edecekler. Rob Hoggarth, Politika Geliştirme ve Hükümet Danışma Komitesi (GAC) İlişkileri Başkan Yardımcılığı görevini Olof Nordling'ten devralacak.

Avrupa Paydaş İlişkiler Başkan Yardımcısı Jean-Jacques Sahel, Brüksel'deki ofisin yeni Genel Müdürü olacak. Jean-Jacques'a bu sorumluluğu üstlendiği için teşekkür etmek isterim. Jia-Rong Low, Singapur ofisinin Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Rodrigo de la Parra, Latin Amerika ve Karayipler bölgesine hizmet eden Montevideo ofisinin yeni Genel Müdürü olacak. Tarek Kamel Cenevre ofisinin, Duncan Burns ise Washington ofisinin Genel Müdürüdür. Tüm Genel Müdürler, (Duncan Burns, Jia-Rong Low, Jean-Jacques Sahel, Nick Tomasso, Rodrigo de la Parra, Tarek Kamel) ofislerinin stratejik planından, işletme masraflarına ilişkin ücretlerden ve bulundukları lokasyonlara personel atamalarından sorumludur. Kendi fonksiyonel müdürlerine rapor vermeye devam edecekler ve bana da değerlendirmem için bir rapor hazırlayacaklar. Singapur ve İstanbul'daki başarılı modelimizden bir süredir faydalanmaktayız. Lokasyonlar arasında daha istikrarlı bir şekilde faaliyet göstereceğiz.

Bu değişikliklerin kuruluşu, küresel topluluğu destekleyip onun çeşitli ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığı bir pozisyonda konumlandıracağına dair güvenim tam. İstikrarlı bir yaklaşımın olması, kuruluşun bünyesinde daha net roller ve yükümlülükler verilmesinde yardımcı olacaktır ki bu da sorumluluğun geliştirilmesi için faydalıdır.

Aşağıdakiler bu değişikliklerin bir özetidir.

ICANN ofisleri

Bölgesel Ofisler

  • Brüksel – Jean-Jacques Sahel, Genel Müdür (1 Ağustos'tan itibaren)
  • İstanbul – David Olive (Ağustos 2017'ye kadar), yerine geçecek olan Nick Tomasso (1 Eylül 2017'den itibaren) Genel Müdür
  • Los Angeles – Göran Marby, Genel Müdür
  • Montevideo -Rodrigo de la Parra, Genel Müdür
  • Singapur – Jia-Rong Low, Genel Müdür

Katılım Merkezleri

  • Pekin – Jian-Chuan Zhang, Ofis Müdürü
  • Cenevre – Tarek Kamel, Genel Müdür
  • Nairobi – Pierre Dandjinou, Ofis Müdürü
  • Washington D.C – Duncan Burns, Genel Müdür

Ortaklıklar

  • Asunçion – Paraguay Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ulusal Sekreterliği ile ortaklık
  • Kahire – Ulusal Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu ile ortaklık
  • Seul – Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı ile ortaklık

Authors

Göran Marby

Göran Marby

Ancien President & CEO