Blogs de l’ICANN

Lisez les blogs de l’ICANN pour vous tenir au courant des dernières activités d’élaboration de politiques, des événements régionaux et bien plus encore.

Porto Riko'da Gerçekleştirilecek ICANN61 için Sabırsız Bekleyiş

2 novembre 2017
Par

En plus des six langues des Nations Unies, ce contenu est aussi disponible en

skyline of San Juan, Puerto Rico

Eldeki verilere bakılacak olursa ICANN60, başarılı ve verimli bir toplantı oldu. Çoğunuzun da bildiği gibi bu bizim Yıllık Genel Toplantımızdı – yılın en uzun toplantısı olup her ICANN toplantısının ayırıcı özelliği olan politika geliştirmenin yanı sıra tanıtım ve katılım konuları üzerine odaklanmaktadır.

Abu Dabi'ye hoşça kal derken gözümüzü 10-15 Mart 2018 tarihlerinde San Juan, Porto Riko'da gerçekleştirilecek olan ICANN61'e çeviriyoruz. Bu, Kuzey Amerika bölgesinde 2014'ten bu yana ilk kez bir ICANN toplantısı yapılacağını gösteriyor ve bizler herkesi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.

ICANN Toplantı Stratejisi kapsamında, San Juan toplantısı bir Topluluk Forumu olarak sınıflandırılmaktadır. Bu, topluluk "içi" ve topluluklar "arası" çalışmalara özel çeşitli zaman aralıklarına yer verilecek altı günlük bir toplantıdır. Bu toplantının formatı, "tanıtım" olarak adlandırabileceğimiz aktivitelere elverişlidir. Bu, bir araya gelip kendi amaç ve isteklerini ve ayrıca herkes için güvenli, istikrarlı ve birlikte çalışabilir bir İnternet sağlamak için çaba sarf ederken karşılaştıkları bazı zorlukları diğerleriyle paylaşabilmek adına ICANN topluluğu için gerçek bir şanstır.

ICANN61'de yapılması gereken çok şey var ancak Porto Riko'nun manzara, kültür ve toplumla ilgili sunduklarını keşfetmek için de zaman ayırabilmenizi umuyoruz. Son kasırga sezonunun ardından ada direncini ve kendini toparlama konusundaki kararlılığını korudu. Geçtiğimiz aylardaki toparlanma çabaları, adanın kültürel köklerinde derinleşen yoğun güç ve dayanışmayı gösterdi. 1493 yılında İtalyan kaşif Christopher Columbus tarafından keşfedilen Porto Riko, şu anda hareketli bir kültür ve güçlü topluluk bağları ile övünen yaklaşık 3,5 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Birçoğu onu tek bir ada gibi düşünse de Porto Riko, 143'ten fazla adayı kapsayan bir takımadadır. 434 km'den uzun kumsallara sahiptir ve bazıları Karayipler'in en iyi kumsallarıdır! Umarız ki bu güzel bölgenin ve canlı kültürün sunduğu her şeyin keyfini çıkarmak için zaman ayırabilirsiniz.

Sizleri kesinlikle ilgi çekici, verimli (ve eğlenceli) olacak bir diğer toplantı olan ICANN61'de görmeyi bekliyoruz.

San Juan'da görüşmek üzere!

Authors

Christopher Mondini

Christopher Mondini

VP, Stakeholder Engagement & Managing Director - Europe