Блоги ICANN

Читайте блоги ICANN, чтобы получать новости о деятельности в области формирования политики, региональных мероприятиях и других событиях.

ICANN'in Avrupa Bölgesel İnternet Yönetişimi Girişimlerine Artan Katılımı ve Desteği

2 декабря 2020
Автор

COVID-19 pandemisi, 2020'nin başlarında Avrupa'daki fiziksel etkinliklere engel olduğundan, İnternet topluluğu yeni iletişim yollarını keşfetmek üzere hızla bir araya geldi. İnternet Yönetişimi (IG) üzerine Ulusal ve Bölgesel Girişimler (NRI'lar) tarafından düzenlenen etkinlikler gibi önemli iletişim etkinlikleri, sokağa çıkma yasakları ve evde kalma kararlarıyla zorlaştı. Yılda bir kez düzenlenen etkinlikte, toplulukla ve yeni paydaşlarla buluştuğumuz ve atölyeler yürüttüğümüz yeni ürün tanıtımları ve önemli yüz yüze toplantılar iptal ediliyor veya erteleniyordu.

Bölgede etkin katılımın büyümesini desteklemek amacıyla, ICANN ihtiyaç duyulan yerlerde deneyimimizi ve uzmanlığımızı paylaşarak bir dizi ulusal ve bölgesel iletişim etkinliklerinin planlanma ve yeniden tasarlanma sürecine katkıda bulundu.

ICANN ve daha büyük IG topluluğu, bu olumsuz koşullar altında, dikkate değer sonuçlar ve olağanüstü katılım sağlamak amacıyla sanal etkinliklerin yeniden tasarımına katkıda bulunarak esneklik ve yenilik çabaları sergiledi. 2020'ye dönüp baktığımızda, Avrupa'da düzenlenen iki etkinlikten bahsetmemiz gerekiyor.

İnternet Yönetişimi üzerine Avrupa Diyaloğu'nun altıncı toplantısı olan SEEDIG 6 Moldova Cumhuriyeti'nin Chisinau kentinde yapılacaktı. Fakat etkinlik, 21-25 Eylül tarihlerinde sanal olarak gerçekleştirildi ve İnternet altyapısı, güven ve güvenlik şeklinde konuları içeren bölümlere ayrıldı. Evrensel Kabul, Uluslararasılaştırılmış Alan Adları (IDN'ler), siber güvenlik ve açık ve merkezi olmayan bir İnternet'in zorlukları, ele alınan konular arasındaydı. Etkinliği yayınlayan çoklu platform sayesinde, katılımcılar etkinliğe Facebook ve YouTube üzerinden katılabildiler. Hafta boyunca 1.000'i aşkın görüntülemeye şahit olduk. SEEDIG 6 olumlu karşılanan bir dizi yenilikçi yaratıcı oturuma da ev sahipliği yaptı. Bu oturumlardan bazıları şunlardı: Dijital konular ve politika hususlarında uzmanlarla bire bir görüşmeler için SEEtalks; tartışmaların önemli dijital politika kuruluşlarına odaklandığı canlı kütüphane; teknolojinin en yeni gelişimine göz atmak için sanat ve sanal gerçeklik.

7-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen İtalya 2020 İnternet Yönetişimi Forumu (IGFItalia2020) başarılı bir şekilde düzenlenen bu sanal etkinliklerin başka bir örneğidir. Çok paydaşlı program komitesi etkinliği yeni bir karma formata uyarlamaya çalıştı. Forumda, dört farklı şehirde düzenlenen ve ülkede bulunan 54 Ticaret Odasının yanında Facebook, YouTube ve Zoom üzerinden canlı yayınlanan kişisel katılımlı etkinlikler yer aldı. Ticaret Odası'nın her ofisi, kendi alt etkinliğini düzenleme ve katılımcı davet etme olanağına sahipti ve bunun sonucunda 7-9 Ekim tarihleri arasında bir dizi etkinlik düzenlendi.

İtalya IGF'sinin gündeminde, İnternet'in esnekliği ve ulusal ülke kodu üst düzey alan adı (ccTLD) tescil merkezleri ve İnternet Servis Sağlayıcılarının (ISP'ler) en yüksek talep sırasında kesintisiz hizmet sunmak konusunda oynadığı rol üzerine oturumlar mevcuttu. Çevrimiçi format, küresel IGF, Dijital İş Birliği üzerine Birleşmiş Milletler Yüksek Düzey Paneli (UNHLPDC) ve World Wide Web Vakfından temsilcilerin oluşturduğu bir panelle daha küresel bir katılıma da olanak sağladı. Etkinliğin hedeflediği kitlenin toplamı, Zoom'da 5.000'i aşkın kayıtlı katılımcısıyla, 35.000 görüntülemeye ulaştığı YouTube ve Facebook gibi sosyal medya kanallarıyla daha da büyüdü.

Bu iki etkinlik, ilişki stratejilerimizi büyütme ve uyarlama konusundaki şu bölgesel çabalarımıza önayak oldu; yerel toplulukla işbirliği yapmak için yeni yollar bulmak, bu yıl sanal ICANN toplantıları düzenleyerek platformumuzu ve deneyimlerimizi paylaşmak ve tartışma ve etkileşim için yeni formatlar bulmak.

COVID-19 krizi, sürmesini ve değişen dünyaya ayak uydurmak için daha da büyümesini beklediğimiz yeni ilişki ve etkinlik formatında birçok trende hız kazandırdı. Öğrenmek, ilişkimizi geliştirmek ve desteğimizi uyarlamak için toplulukla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Authors

Andrea Beccalli

Stakeholder Engagement Senior Director- Europe