Блоги ICANN

Читайте блоги ICANN, чтобы получать новости о деятельности в области формирования политики, региональных мероприятиях и других событиях.

ICANN передасть 1 млн доларів США в кластер підтримки телекомунікацій в надзвичайних ситуаціях

20 апреля 2022
Автор Göran Marby

Я радий оголосити, що Інтернет-корпорація з присвоєння імен та номерів (ICANN) вибрала кластер підтримки телекомунікацій в надзвичайних ситуаціях (ETC) адресатом екстреної фінансової допомоги в розмірі одного мільйона доларів США, яку ICANN виділила на забезпечення неперервного доступу до інтернету в Україні.

Кластер ETC було вибрано після ретельного вивчення та аналізу корпорацією ICANN всіх факторів. Як я вже відмічав у публікації в блозі від 28 березня, ми розглянули декілька організацій, звертаючи увагу на такі фактори, як те, чи ведуть вони активну діяльність в Україні, чи відповідає така діяльність нашій місії та принципам роботи і чи відповідатиме наша допомога національному законодавству, місцевим нормам та правилам, а також фідуціарним зобов'язанням ICANN.

Кластер ETC — це міжгалузева мережа гуманітарних, урядових та приватних організацій, що надають послуги зв'язку в умовах гуманітарних кризових ситуацій. Головним учасником серед організацій-членів ETC є Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй, важливим фактором роботи якої є оперативний доступ в умовах надзвичайних ситуацій в різних країнах світу.

Однією з цілей Правління ICANN при виділенні цієї екстреної допомоги було забезпечити безперешкодний доступ до інтернету та вільний обмін інформацією, що дає людям можливість набувати знань та знайомитися з усім різноманіттям точок зору та фактів. Вибір організації з майже двадцятирічним досвідом роботи дозволить нам надати допомогу якнайшвидше, саме тоді, коли це потрібно.

Для нас це безпрецедентна ініціатива, яку ми здійснюємо вперше в історії ICANN. Я пишаюся тією енергією та ентузіазмом, з яким наша корпорація взялася оперативно визначити найкращий спосіб та організацію-партнера для ефективного надання реальної допомоги. Бачення ETC про «світ, в якому завжди є безпечний доступ до надійного зв'язку на місцях»значною мірою відповідає нашій місії з підтримки безпеки та стабільності систем унікальних ідентифікаторів інтернету. Починаючи з 2005 року кластер ETC успішно провів розгортування життєво необхідних рішень для забезпечення зв'язку в рамках реагування на більш ніж 40 випадків гуманітарної кризи в усьому світі.

Робота ETC в Україні включає в себе підтримку стабільності та якості телекомунікаційних засобів та систем, зокрема придбання обладнання для зв'язку, в т. ч. портативних модулів супутникового зв'язку, налаштування резервних супутникових каналів, забезпечення захисту підключення до інтернету, а також визначення і реалізацію систем безпечного доступу до інтернету.

Ми обов'язково інформуватимемо спільноту про просування в цій роботі. Крім того, резолюцією Правління від 6 березня 2022 року корпорації було доручено оцінити необхідність та способи надання подібної допомоги в майбутньому. Ми інформуватимемо Правління про відгуки та досвід, отриманий в результаті цієї першої спроби, щоб цю інформацію можна було використати для інших ініціатив, можливих у майбутньому.

Authors

Göran Marby

Göran Marby

Бывший President & CEO