مدونات ICANN

اقرأ مدونات ICANN لتبقى على اطلاع على آخر أنشطة وضع السياسات والمحافل الإقليمية وغيرها.

ICANN прийняла рішення про допомогу власникам доменів в Україні та сусідніх регіонах

7 مارس 2022
بقلم

Ми отримуємо від членів спільноти інформацію про те, що власники доменів, яких зачепили тривожні та трагічні події в Україні та сусідніх регіонах, можуть не мати можливості своєчасно відновити реєстрацію своїх доменних імен. В результаті цього такі власники можуть втратити свої доменні імена через обставини, які вони не можуть контролювати.

Щоб допомогти таким власникам доменів, події в Україні та сусідніх регіонах відтепер вважатимуться поважними причинами згідно з розділом 3.7.5.1 угоди про акредитацію реєстраторів (RAA) від 2013 року. Раніше ICANN вже використовувала ці положення через проблеми, викликані ураганом Марія в 2017 році та пандемією COVID-19 в 2020 році.

Це означає, що тепер реєстратори можуть гнучко збільшувати період продовження реєстрації доменних імен для власників доменних імен в місцях, на які вплинули зазначені події. Ми закликаємо реєстраторів та реєстратури підтримати це рішення і зважати на ці обставини, розглядаючи випадки недотримання термінів відновлення реєстрації в регіонах, на які вплинули події.

Такі події ще раз підкреслюють необхідність створення загальної політики для захисту власників доменів, які не можуть відновити реєстрацію своїх доменів через надзвичайні обставини. Настійно рекомендуємо спільноті ICANN розглянути цю тему в ході обговорення розробки політик.

Докладніше про те, як ICANN реагує на цю ситуацію, див. у цьому оголошенні від 6 березня 2022 року. ICANN продовжить слідкувати за розвитком ситуації та оцінювати інші можливості для допомоги людям, що опинилися в біді.

Якщо у вас виникають запитання, рекомендую вам скористатися стандартними каналами зв'язку, в т. ч. порталом для реєстрів GDD, що надають послуги з присвоєння імен, або ж написати на адресу електронної пошти globalsupport@icann.org.

Authors

Russ Weinstein

Russ Weinstein

VP GDD Accounts and Services