مدونات ICANN

اقرأ مدونات ICANN لتبقى على اطلاع على آخر أنشطة وضع السياسات والمحافل الإقليمية وغيرها.

ICANN, Türkiye ve Suriye Arap Cumhuriyeti Depremlerinden Etkilenen Alan Adı Sahipleri İçin Yardım Sağlıyor

13 فبراير 2023
بقلم

Her şeyden önce, kalplerimiz Türkiye ve Suriye Arap Cumhuriyeti'nde büyük can kaybı, yaralanma ve altyapı hasarıyla sonuçlanan son depremlerden etkilenen milyonlarca insanla birlikte.

Anlaşmalı taraflarımızdan, etkilenen bölgelerdeki alan adı sahiplerinin alan adlarını zamanında yenileyemeyebileceklerine dair bildirimler alıyoruz. Sonuç olarak, alan adı sahipleri kendi kontrolleri dışındaki koşullar nedeniyle alan adlarını kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.

Bu alan adı sahiplerine yardımcı olmak amacıyla, Türkiye ve Suriye Arap Cumhuriyeti'nde meydana gelen depremler 2013 Yazman Akreditasyon Anlaşmasının (Registrar Accreditation Agreement, RAA) 3.7.5.1. Bölümü kapsamında hafifletici neden olarak kabul edilmiştir.

Bu onaya dayanarak, İnternet Tahsisli İsimler ve Numaralar Kurumu (ICANN) tarafından akredite edilmiş yazmanlarının , alan adı sahipleri tarafından yenilenemeyen alan adı tescillerini iptal etmekten geçici olarak kaçınmalarına izin verilecektir. Yazmanlar ve tescil merkezlerini, etkilenen bölgelerdeki alan adı yenileme gecikmelerini incelerken bu eylemi desteklemeye teşvik ediyoruz.

ICANN kuruluşu durumu izlemeye ve etkilenenlere ek destek yöntemlerini değerlendirmeye devam etmektedir. Sorularınız varsa, lütfen sözleşmeli taraflar için Adlandırma Hizmetleri portalı da dahil olmak üzere standart kanallar aracılığıyla veya globalsupport@icann.org adresine bir e-posta göndererek ulaşın.

Authors

Russ Weinstein

Russ Weinstein

VP GDD Accounts and Services