ICANN Announcements

Read ICANN Announcements to stay informed of the latest policymaking activities, regional events, and more.

Baher Esmat, Orta Doğu ve Afrika (MEA) Bölge Ofisi Genel Müdürü olarak atandı

17 August 2020

ISTANBUL – 17 AĞUSTOS 2020- İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) bugün, Baher Esmat'ın Orta Doğu ve Afrika (MEA) İstanbul ofisi Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu. 2017 yılından bu yana MEA Genel Müdürü olarak görev yapan Nick Tomasso'nun yerine, görevine devam edeceği Global Meeting Operations Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Esmat, 2012 yılından bu yana yürüttüğü Orta Doğu Paydaş Katılımı Başkan Yardımcısı görevine ek olarak bu sorumluluğu da üstleniyor. Esmat, Küresel Paydaş Katılımı Kıdemli Başkan Yardımcısı Sally Costerton'a rapor vermeye devam edecek.

Esmat, ICANN'e 2006 yılında Orta Doğu, Küresel Ortaklıklar Bölge Müdürü olarak katıldı. ICANN org'da 14 yıllık görev süresi boyunca, örgütün Orta Doğu'daki katılım çabalarını yönetti ve bölgesel katılım planlarının geliştirilmesini denetledi.

Esmat, yeni görevinde İstanbul bölge ofisinin günlük yönetiminden sorumlu olacak. Bölgedeki katılım ve sosyal yardım faaliyetlerini kolaylaştırmak ve ofisin, ICANN'in 2021-2025 stratejik planına uygun olarak MEA bölgesi ihtiyaçlarına hizmet etmesini sağlamak için işlevsel ekipleriyle birlikte çalışacak.

ICANN'e katılmadan önce Esmat, kamu ve özel kuruluşlar ve Mısır ve Orta Doğu'da telekomünikasyon altyapısı ve İnternet hizmetlerini geliştirme çabalarına öncülük etti. Kariyerine ağ mühendisi olarak başladı ve 1990'larda Mısır'da İnternet'in tanıtımına katkıda bulundu. Ayrıca Newbridge Networks için çalıştı ve Orta Doğu'daki telekom operatörleri ve ISP'ler için teknik çözümler geliştiren bölgesel satış öncesi ekibinin bir parçasıydı. Daha sonra Mısır İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na katıldı ve önemli ulusal altyapı projelerinin ve İnternet yönetişimi ile ilgili çalışmaların planlanmasına öncülük etti. Kahire Üniversitesi'nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında lisans derecesi ve Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesi vardır.

ICANN Hakkında

ICANN'in misyonu kararlı, güvenli ve birleşik bir küresel İnternet sağlamaktır. İnternette başka bir kişiye ulaşmak için bilgisayarınıza isim veya numara şeklinde bir adres girmeniz gerekir. Bilgisayarların birbirlerini bulacağı yeri bilmeleri için bu adres eşsiz olmalıdır. ICANN bu eşsiz tanımlayıcıları dünya genelinde koordine eder ve destek sağlar. ICANN 1998 yılında kurulmuştur ve dünyanın dört bir yanından katılımcı topluluğuna sahip, kâr amacı gütmeyen ve kamu yararı gözeten bir kurumdur.