ICANN Announcements

Read ICANN Announcements to stay informed of the latest policymaking activities, regional events, and more.

Orta Doğu Alan Adı Sistemi (DNS) Forumu Ankara’da Beş Yaşına Giriyor

9 April 2018

İSTANBUL – 9 Nisan 2018 – İnternet Tahsisli İsimler ve Numaralar Kurumu (ICANN), Orta Doğu DNS Forumu'nun beşincisini düzenliyor. Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) ev sahipliğini üstlendiği bu etkinlik, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Orta Doğu DNS Forumu, küresel alan adı sektöründeki son gelişmeleri ve DNS endüstrisini Orta Doğu'da güçlendirmenin yollarını tartışmak üzere alanında uzman kişilerle ilgili tarafları bir araya getiriyor. Uluslararasılaştırılmış Alan Adları, AB Genel Veri Koruma Yönetmeliği, Evrensel Kabul ve Kök Bölge Anahtar İmzalama Tuşu (KSK), bu yılın temel tartışma konuları arasında yer alıyor.

DNS forumu, katılımcılara aşağıdakiler konusunda fırsatlar sunuyor:

  • Diğer paydaşlar ve uzmanlarla iletişim kurma
  • Alan adı endüstrisinin çeşitli ticari, teknik ve politika yönlerini tartışma
  • ICANN'in çalışmalarıyla ilgili daha fazla bilgi edinerek İnternetin geleceğini şekillendirmede daha etkin rol alabilme
  • Ticari İnternet varlığı oluşturmaya ve genişletmeye yönelik yeni yaklaşımlar hakkında bilgi edinme

ICANN, bu yılki Orta Doğu DNS Forumu'nu Türkiye'de gerçekleştirmekten mutluluk duyuyor. Türkiye, özellikle yerel DNS Forumları vasıtasıyla son yıllarda ICANN'e artan ilgi ve katılım gösterdi.

BTK, Türkiye'de rekabetçi bir telekomünikasyon sektörü oluşturmak üzere kuruldu. Kurum; yetkilendirme, denetim, ihtilafların çözümü, tüketici haklarının korunması, sektörel rekabet, bilgi teknolojileri ve teknik düzenlemeler ile ilgili görevleri denetliyor. BTK, daha önce Türkiye DNS Forumlarını destekliyordu.

Bilgilere forumun İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Etkinlik için buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Uzaktan katılım imkanı sağlanıyor. Etkinlik tarihi yaklaştığında ilgili bağlantı bilgilerini sunacağız.

Daha fazla bilgi veya sorularınız için lütfen meac.swg@icann.org adresine e-posta gönderin.

Medya İrtibat:

Luna Madi
AODA İletişim Direktörü
İstanbul, Türkiye
Tel: +90 533 0313505
E-posta: luna.madi@icann.org



Buket Coşkuner
Küresel İletişim Koordinatörü
İstanbul, Türkiye
Tel: +90 533 4876254
E-posta: buket.coskuner@icann.org



ICANN Hakkında:

ICANN'in misyonu, sürekli, güvenilir ve birleşik bir küresel İnternet sağlanmasına yardımcı olmaktır. İnternette başka bir kişiye erişebilmek için bilgisayarınıza ya da diğer bir cihazınıza bir adres, yani bir ad ya da sayı yazmalısınız. Bilgisayarların birbirini bulabilmesi için bu adresin benzersiz olması gerekir. ICANN bu benzersiz tanımlayıcıların tüm dünyada koordine edilmesi ve desteklenmesi konusunda yardımcı olur. ICANN 1998 yılında kâr amacı gütmeyen kamu yararına çalışan bir kuruluş ve tüm dünyadan katılımcıları olan bir topluluk olarak kurulmuştur.